Noticias y publicaciones

ORÍGENS DEL MUSEU DE MEDALLÍSTICA

Al voltant de l’any 1986 per iniciativa de Vicent Felip Sempere, fundador dels museus de Nules i amb gran dedicació per la recuperació del patrimoni i cultura de la nostra localitat, acompanyat de mossén Javier Torres, realitzen la primera visita a casa d’Enrique Giner.

En aquesta visita aprofiten per a demanar-li les ferramentes d’escultor, perquè aquestes formaren part de la col·lecció del Museu d’Història, com sabeu, al Museu d’Història de Nules es conserva una gran col·lecció de ferramentes que abracen els diferents oficis als quals les gents de Nules es dedicaven al voltant del segle XX, ferramentes de conreu, carnisseria, forn, objectes domèstics... Tots fets a mà i per descomptat no podrien faltar les ferramentes de treball d’un dels més il·lustres personatges de la localitat,

Leer más...

PLA DIDÀCTIC

A principi d’any es va publicar un nou pla didàctic dels museus, amb activitats adaptades als xiquets i xiquetes segons el currículum educatiu per a oferir major diversitat, amb la finalitat de crear un museu de tots i totes i per a tots i totes, que tant grans com menuts i menudes puguen gaudir de l’experiència alhora que coneixen els museus de Nules, els edificis on estan ubicats, la seua història i la seua col·lecció.

 

Si vos interessa realitzar alguna de les activitats, podeu posar-vos en contacte amb el museu per correu electrònic Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o telefonant al 964 674 361, estarem encantats de rebre-vos.

 


 
A principios de año se publicó un nuevo plan didáctico de los museos, con actividades adaptadas a los niños y niñas según el currículo educativo para ofrecer mayor diversidad, con el fin de crear un museo de todos y todas y para todos y todas, que tanto grandes como pequeños y pequeñas puedan disfrutar de la experiencia a la vez que conocen los museos de Nules, los edificios donde están ubicados, su historia y su colección.
 
Si os interesa realizar alguna de las actividades, puede ponerse en contacto con el museo por correo electrónico Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o llamando al 964 674 361, estaremos encantados de recibiros.
 

 

 

Leer más...

PROCÉS DE CREACIÓ D'UNA MEDALLA

EL PROCÉS DE CREACIÓ D’UNA MEDALLA


La medalla és un objecte metàl·lic, sol ser d’or, plata, bronze, coure, alumini... habitualment de caràcter commemoratiu, encara que en els últims anys cada volta més s’aproxime al concepte d’escultura de butxaca.

Durant pràcticament tota la seua vida Enrique Giner va treballar aquest gènere de l’escultura, bé per l’atractiu i singularitat del seu format, bé pel repte tècnic que suposa expressar tant en un espai tan reduït.

En 1922, amb tan sols 23 anys, Giner ja va guanyar la seua primera medalla d’or, en presentar-se a la convocatòria de la I Exposició de Belles Arts del protectorat espanyol al Marroc, i a aquest subgènere li va ser fidel tota la seua vida.

Leer más...

LOS DIEZ MANDAMIENTOS

 

"LOS DIEZ MANDAMIENTOS"

 

 

Com molts sabeu el Museu de Medallística de Nules és únic a Espanya, únic per ser creat inicialment per exposar, difondre i divulgar l’art de la medalla, com a base d’aquesta col·lecció tenim l’obra d’Enrique Giner, genial medallista nuler a qui es va dedicar el museu, però a banda de la seua obra medallística hi tenim una important col·lecció de medalles des del segle XVI fins a autors d’avantguarda i contemporanis de reconegut prestigi com ara TàpiesChillida, Prieto, Gordillo, Antonio López o Salvador Dalí, que és qui ens ocupa en aquesta nova publicació.

Salvador Dalí, reconegut artista surrealista del segle XX, va tractar diferents disciplines, la pintura, el dibuix, el gravat, l’escultura i també el que es considera subgènere d’aquesta, la medallística,

Leer más...

PARA QUE EL HOMBRE SUBSISTA

PARA QUE EL HOMBRE SUBSISTA

 

En aquests dies cal rememorar la gran convicció religiosa d'Enrique Giner. Al desembre de 1939 realitza els esbossos per a la medalla Para que el hombre subsista... y llegue a su fin, que es Dios.

Leer más...

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Más información